nega

Nakon 2,3 sata skinite foliju sa tetovaže i pokvasite tetovažu mlakom vodom. Napravite dobru sapunicu u šakama i sapunicom dobro operite tetovažu, nemojte stavljati direktno sapun na tetovažu, isperite vodom i postupak ponovite 2 -3 puta. Koristite antibakterijski sapun sa što nižom Ph vrednosću da ne isušuje previše tetovažu. Kada je tetovaža čista osušite je uz pomoć ubrusa tapkanjem da pokupite višak vode, nikako trljanjem ili brisanjem.

Ostavite par minuta da se dodatno osuši i namažite tanak sloj PANTENOL MASTI ili JEKODERMA da se presijava. Nikako preterivati u sloju masti jer postoji mogućnost osipa od prevelike doze masti. U narednom periodu od 7-10 dana tetovažu prati obavezno dva puta dnevno, svako jutro kad ustanete i svako veče pred spavanje na isti način kao i prvi put. Posle svakog pranja obavezno mazanje na isti način kao i prvi put.

U toku dana tetovažu treba domazivati, ne sme da bude suva već konstantno namazana ali u tankim slojevima. Dakle po malo ali često. Kada zaraste pređite na mleko za telo da dodatno hidrira tretirani deo.

Dok traje proces zarastanja ne trebate da se kupate u morima,bazenima, jezerima i ostalim vodama, da ne bi došlo do infekcija, isključivo tušem kvasite tetovažu, a direktan kontakt sa suncem ili solarijumom i do mesec dana od dana tetoviranja. Kada budete počeli da izlažete tetovažu suncu obavezno namažite zaštitni faktor za sunce. .

Postoji mogućnost reakcije na određenu boju kao i infekcije ako se ne pridržavate čišćenja i nege. Svaka koža je drugačija i drugačije reaguje, ako budete posumnjali da nešto nije u redu nemojte ništa na svoju ruku mazati ili tretirati već dođite u studio na konsultaciju i kontrolu. Naravno možete i putem telefona, mail-a i facebook-a takođe. U svakom slučaju dođite na kontrolu za dve do tri nedelje.

OBAVEZNO: Uživati u tetovaži :-) I ako je prva dobro došli u klub istetoviranih!